Alt om implantater

Vi bruger altid de bedste materialer

Få din smukke sunde udstråling igen

✓ Genopret dit stærke smil.

✓ Forbedr din evne til at nyde at tygge maden 

✓ Bevar sundheden for også de omgivende knogler og tandkød.

Det kan gøres på én enkelt dag! Bliv ringet op med de næste tre ledige tider til at komme på besøg hos os. 

P.S. Hvis du har protese, så kan vi fastgøre den med et implantat. 

Hvad er et implantat?

Tandimplantater kan sættes i kæbeknoglen og fungere som erstatning for en eller flere tænder. Når implantatbehandlinger er afsluttet, har du en ny tand.

Alternativt kan tandimplantater anvendes til at fastgøre en aftagelig protese ved hjælp af et specielt kliklåse-system, der sikrer en stabil position for protesen. En anden anvendelse er fuldbroer, der erstatter en hel tandbue og fastgøres på 5-6 implantater.

Det væsentlige er at tandimplantatet i virkeligheden en kunstig rod, der skrues ned i kæbeknoglen. Efter 3-6 måneder, hvor implantatet har haft tid til at hele, kan det belastes. Dette betyder, at implantatet nu har tilstrækkelig styrke til at støtte påsætningen af en krone, bro eller klik-lås.

Tandimplantatet er fremstillet af titanium, et metal, som er særlig let for kroppen at acceptere og derfor også anvendes til implantater andre steder i kroppen. Biokompatibiliteten gør at  implantatet ikke afvises, men derimod integreres godt i kæbens knogle.

Priser på tandimplantater og omkostninger ved implantater kan variere, og det er derfor nødvendigt med en grundig forundersøgelse hos tandlægen, for at få en nøjagtig vurdering baseret på individuelle behov og ønsker.

tandimplantat-randers

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Hvordan ser et implantat ud?

Et tandimplantat ligner en skrue med et gevind, som skrues fast i knoglen. Overfladen på implantatet er ru hvilket øger integrationen med knoglen, og herefter øges implantatets stabilitet og overlevelse. Øverst på implantatet er et lille gevind hvor der kan skrues en krone eller anden protetik fast på. 

Statistik og prognoser

En tandimplantatbehandling er kendt for at være en yderst forudsigelig og sikker procedure. Dette betyder, at kun en meget lille andel af implantaterne går tabt, og den mest almindelige årsag til tab  er udviklingen af paradentose omkring implantatet, kendt som periimplantitis. Dette skyldes aggressive bakteriearter, som gradvist nedbryder knoglen omkring implantatet. Hyppigst observeres tab af implantater hos personer, der er storrygere.

Over en periode på 10 år er cirka 97 % af de indsatte implantater, der fungerer som erstatning for en enkelt tand, stadig i funktion. En optimal mundhygiejne og omhyggelig rengøring omkring implantatet er helt essentielt for tandimplantatets overlevelse.

Hvorfor et implantat i stedet for en bro?

Stadig færre ønsker at leve med manglende tænder, og mange vælger i dag fast protetik. Et implantat er en god og stabil løsning ved manglende tænder. Tit står valget for tanderstatning mellem enten en bro, eller et implantat. 

Hvornår skal man vælge henholdsvist et implantat, eller en bro?
En bro kræver at mindst to nabotænder skal behandles, da disse bruges som bropiller, hvor broen skal hænge på. Denne løsning kan være god hvis tænderne der skal anvendes som bropiller, allerede er meget behandlingskrævende og evt. har behov for kroner. Omvendt hvis tænderne i øvrigt er sunde, vil det oplagte valg være et tandimplantat, som erstatning for den ene manglende tand. 

Er det sidste tand i rækken som mangler, kan man ikke lave en bro, og der er derfor kun en løsning, et implantat. 

Se hvad vore patienter synes om os

Åbningstider

mandag8:00 — 17:00
tirsdag8:00 — 17:00
onsdag8:00 — 16:00
torsdag8:00 — 17:00
fredag8:00 — 14:30
lørdagLukket
søndagLukket

Find vej

Åbningstider