Kirurgisk paradentosebehandling

Hos tandlægen

Hvornår laver man en kirurgisk paradentosebehandling?

Såfremt den ikke-kirurgiske paradentosebehandling / parodontosebehandling ikke har haft tilstrækkelig effekt, og alle muligheder her er udtømte, er næste skridt at få foretaget en paradentoseoperation / parodontoseoperation.

Før paradentoseoperation må det konstateres, om patienten ikke kan gøre yderligere selv for at forbedre mundhygiejnen. Hvis det ikke er tilfældet, kan en paradentoseoperation ofte være indiceret.

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Selve operationen

Efter steril opdækning af patienten og en effektiv bedøvelse klappes tandkødet til side i den paradentoseramte region, hvorved der skaffes overblik for tandlægen til at kunne foretage en særlig grundig tandrensning, hvor hver enkelt tand grundigt glattes og renses for tandsten og betændelsesvæv (granulationsvæv). Når dette er gjort, lægges tandkødet forsigtigt tilbage og sys sammen igen. Først en uge efter fjernes stingene. Efterforløbet er kun meget sjældent præget af smerter, og eventuelle smerter kan dækkes med almindeligt smertestillende såsom Ibumetin eller Ipren og Panodil. Patienten skal dog skylle morgen og aften med Klorhexidin i en måned efter operationen.

I nogle tilfælde kan tandlægen/kæbekirurgen vælge at udføre operationen samtidig med, at patienten indtager en antibiotikakur. Dette kan i nogle tilfælde have en positiv synergieffekt, hvorved der opnås et bedre behandlingsresultat.

Hvorfor operation?

Gevinsten ved en paradentoseoperation er, at tandlægen får et optimalt overblik over tandrødderne, der skal renses, og adgangen for tandrensningsinstrumenterne lettes. Derfor er det muligt at rense tænder bedre og mere effektivt, hvorfor disse efterlades meget glattere, og muligheden for helbredelse er bedre.

En sekundær gevinst ved en paradentoseoperation / parodontoseoperation er, at tandkødslommerne ofte hurtigt reduceres markant efter endt operation, hvormed almindeligt renhold med tandbørste lettes.

Et implantat vil man stort set kunne isætte alle steder i tandrækken, såfremt der er nok knogle til at kunne sætte det op i. Mangler der knogle, vil man i mange tilfælde kunne lave en knogleopbygning, hvorefter man senere vil kunne indsætte et implantat.

Ligeledes vælger tandlægen oftere en implantatløsning, hvis nabotænderne til den mistede tand er intakte. Dette skyldes, at man ved denne behandlingsform ikke involverer nabotænderne, hvilket er tilfældet i en bro-løsning.

Derimod er der hyppigere tendens til at vælge at behandle et tandtab med en bro, såfremt nabotænderne er destruerede og/eller forsynede med store fyldninger. Dette gør man, da nabotænderne her vil nyde gavn af at få en omsluttende kronerestaurering i form af en bro.
Ligeledes vil en broløsning også favoriseres, hvis der ikke er tilstrækkelig med kæbeknogle til at kunne indsætte et implantat, og en eventuel knogleopbygning vil være umulig eller meget vanskelig at udføre.

Se hvad vore patienter synes om os

Find vej

Åbningstider