Kirurgisk paradentosebehandling

Hos tandlægen

Hvornår laver man en kirurgisk paradentose-behandling?

Såfremt den ikke-kirurgiske paradentosebehandling / parodontosebehandling ikke har haft tilstrækkelig effekt, kan næste skridt være at få foretaget en parodontoseoperation.

Før en paradentoseoperation kan  kommer på tale, er det vigtigt med optimal mundhygiejne. Rygning fraråde da det nedsætter helingen og forringer slutresultatet. 

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Selve operationen

Der udføres en steril opdækning, og der lægges en effektiv bedøvelse inden tandkødet klappes til side i den paradentoseramte region. Herved får behandleren et optimalt overblik over tandrødderne og kan foretage en særlig grundig tandrensning, hvor hver enkelt parodontoseramt tand grundigt glattes og renses for tandsten og betændelsesvæv (granulationsvæv). Herefter lægges tandkødet forsigtigt tilbage og sys sammen igen. En uge efter operationen fjernes stingene. Efterfølgende er der kun meget sjældent smerter, og eventuelle smerter kan dækkes med almindeligt smertestillende såsom Ibumetin eller Ipren og Panodil. Patienten skal dog skylle morgen og aften med Klorhexidin i 14 dage efter operationen.

Hvorfor operation?

Gevinsten ved en paradentoseoperation er, at tandlægen får et optimalt overblik over tandrødderne, der skal renses, og adgangen for tandrensningsinstrumenterne lettes. Derfor er det muligt at rense tænder bedre og mere effektivt, hvorfor disse efterlades meget glattere, og muligheden for helbredelse er bedre.

En sekundær gevinst ved en paradentoseoperation / parodontoseoperation er, at tandkødslommerne ofte hurtigt reduceres markant efter endt operation, hvormed almindeligt renhold med tandbørste lettes.

Se hvad vore patienter synes om os

Åbningstider

mandag8:00 — 17:00
tirsdag8:00 — 17:00
onsdag8:00 — 16:00
torsdag8:00 — 17:00
fredag8:00 — 14:30
lørdagLukket
søndagLukket

Find vej

Åbningstider