Knogleopbygninger

Hvorfor, og hvornår er der behov for knogleopbyninge

Har du brug for en knogleopbygning?

I visse situationer er mængden af kæbeknogle ikke tilstrækkelig til at isætte et tandimplantat. Når en tand er i brug, stimuleres kæbeknoglen. Der dannes ny knogle omkring tanden, men hvis tanden mistet, får knoglen ikke stimulering i samme, hvilket resulterer i en gradvis reduktion af kæbekammens højde og bredde over tid. Det betyder, at jo længere tid en patient har været tandløs, desto mere knogle vil der mangle i det pågældende område.

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Eksempel på knogleopbynings-forløbet

Ofte vil man være i stand til at kunne lave knogleopbygning enten med et transplantat med patientens egen knogle eller med kunstig knoglegranulat.
Såfremt man anvender patientens egen knogle skal knoglen ofte høstes bagtil i underkæben. Her fjernes en lille blok af sund knogle, som knuses til mindre stykker. Den pulveriserede eller kunstige knogle placeres nu, hvor man senere ønsker at placere implantatet. I nogle tilfælde vil tandlægen skrue knogleblokken direkte fast på det sted, hvor der ønskes mere knogle, uden først at pulverisere den.

Efter nogle måneders opheling vil den nye knogle være integreret med patientens øvrige knogle og der er nu en sufficient knoglemængde til, at der kan placeres et implantat.

Sinusløft

Der mangler ofte knogle i kindtandsregionen i overkæben, når der skal placeres et implantat.  Dette er et særligt stort problem i denne region, da knoglekammen afgrænses af bihulerne (sinus), som er luftfyldte tomme hulrum. Det vil ikke være tilrådeligt at isætte et implantat op igennem bunden af sinus, og der er derfor brug for at øge mængden a nogle så den bliver høj nok til implantatets længde.

I sådanne tilfælde udføres et sinusløft. Tandlægen laver et lille vindue (hul) i bunden afbihulens knogle for at opnå adgang til bihulen. Slimhinden, der dækker bunden af bihulen, løftes forsigtigt op, og herunder kan der nu fyldes op med enten kunstig- eller patientens egen knogle. Dette kaldes et sinusløft. Herved opnås en tilpas mængde knogle (knoglehøjde) til, at der 3-6 måneder senere kan placeres et implantat i denne region. Efter et sinusløft vil spidsen af implantatet ikke sidde i bihulens luftfyldte hulrum, men derimod i den nye knogleopbygning. Derved får implantatet den fornødne styrke, som kræves for at kunne modstå de belastninger, som det vil blive udsat for i den daglige funktion.

Se hvad vore patienter synes om os

Åbningstider

mandag8:00 — 17:00
tirsdag8:00 — 17:00
onsdag8:00 — 16:00
torsdag8:00 — 17:00
fredag8:00 — 14:30
lørdagLukket
søndagLukket

Find vej

Åbningstider