Plastfyldning

Fyldning/plombe

Info om plastfyldning

Vi lægger stor vægt på at skabe plastfyldninger, der ser så naturlige ud som muligt, og fungere optimalt i dit bid.

Hvis du ønsker yderligere information, er du velkommen til at kontakte os direkte på klinikken.

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Plastfyldninger/plomber

I dag laves der sjældent en sølv-amalganfyldning. Der er så mange bedre og stærkere materialer i dag. Tidligere var amalgam den eneste løsning.  Plast har mange fordele og kun få ulemper, hvoraf den vigtigste er, at plasten hæfter kemisk til tanden, hvilket betyder, at der ikke skal fjernes så meget sund tandsubstans når tanden behandles.

Plastens klæbeeffekt har også en gavnlig virkning på forebyggelse af revnedannelse i tænderne, hvor tidligere tiders sølvamalgamfyldninger ofte forårsager revner i tanden over tid. Revner der øger risikoen for at tanden på et tidspunkt knækker.

En anden væsentlig fordel er, at plastfyldninger ligner naturlige tænder, hvilket gør dem mere kosmetisk tilfredsstillende. 

Sølvamalgam er også miljøskadeligt og har været medvirkende til kviksølvsforurening i naturen. I 2008 indførte Sundhedsstyrelsen regler, der begrænser anvendelsen af amalgam til særlige situationer, hvor plastfyldninger er uegnede. Sygesikringen yder nu også tilskud til plastfyldninger på tyggefladerne.

Se hvad vore patienter synes om os

Åbningstider

mandag8:00 — 17:00
tirsdag8:00 — 17:00
onsdag8:00 — 16:00
torsdag8:00 — 17:00
fredag8:00 — 14:30
lørdagLukket
søndagLukket

Find vej

Åbningstider