Plastopbygning

Skal du have udført en plastisk opbygning?

Hvornår er der behov for en plastisk opbygning?

Hvis der er for lidt sund tand tilbage efter udboring af et hul eller rodbehandling til at man kan fæstne en krone/bro, skal tanden først bygges op i plast. Denne plastfyldning (plastisk opbygning) skal efterfølgende tjene som inderkerne for kronen/broen.

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Hvad skal der ske?

Når en tand skal have påsat en krone eller bro, er det afgørende, at tanden forberedes og præpareres til en stub for at opnå ideelle dimensioner. Tandens flader beslibes for at sikre, at tandstumpen har maksimal overflade. Dette er kritisk for, at kronen eller broen kan få tilstrækkelig greb om tanden.

Efter en tand er blevet rodbehandlet eller udhulet på grund af et stort cariesangreb (hul i tanden), kan der i nogle tilfælde være for lidt rest tand tilbage til at man kan præparere tanden til en optimal stubform. I sådanne tilfælde bygges stubben op i plast (en plastisk opbygning). Fyldningen erstatter den manglende tandsubstans, og det nu muligt at beslibe tanden til en optimal form og proportion. Dette sikrer tilstrækkelig overflade for at opnå en god fastgørelse til kronen eller broen.

Hvis der er for lidt sund tand tilbage til at udføre en plastisk opbygning, kan det være nødvendigt at bore en eller flere stifter ned i rødderne på en rodbehandlet tand. Dette sikrer bedre forankring af den plastiske opbygning til tanden.

Se hvad vore patienter synes om os

Åbningstider

mandag8:00 — 17:00
tirsdag8:00 — 17:00
onsdag8:00 — 16:00
torsdag8:00 — 17:00
fredag8:00 — 14:30
lørdagLukket
søndagLukket

Find vej

Åbningstider