Tandkødsbetændelse

Når tandkødet er rødt

Tandkødsbetændelse viser sig ved en vedvarende inflammation i tandkødet omkring tænderne og kan forekomme i alle aldersgrupper. Når tandkødet er ramt af betændelse, vil der ses hævelse og rødme, og det kan være følsomt. Desuden er der øget tendens til blødning, især ved tandbørstning og brug af tandstikkere.

Det er vigtigt at bemærke, at rodhindefibre og knogle ikke lider permanent skade ved tandkødsbetændelse. Derfor, når sygdommen behandles korrekt, er der mulighed for at genoprette sundheden i tandkødet.

Når tænder ikke bliver børstet rene, samler der sig bakterier på tænderne langs tandkødskanten. Disse belægninger kaldes plak. Hvis plakken ikke fjernes, forkalker den og bliver til tandsten. Tandsten har en meget ujævn og ru overflade og er grobund for mere plak.

Plak og tandsten langs tandkødskanten kan virke lokalirriterende og føre til tandkødsbetændelse.

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Hvordan kan man undgå tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse kan undgås ved at optimere sin mundhygiejne ved grundig tandbørstning, korrekt brug af tandtråd samt regelmæssige tandlægebesøg med grundige tandrensninger. Desuden bør du undgå brug af tobak, da dette kan forværre situationen.

Se hvad vore patienter synes om os

Åbningstider

mandag8:00 — 17:00
tirsdag8:00 — 17:00
onsdag8:00 — 16:00
torsdag8:00 — 17:00
fredag8:00 — 14:30
lørdagLukket
søndagLukket

Find vej

Åbningstider