Tandrensning fra kun 353,87,-

Book tid på 86 42 01 83

  • Så dit smil lyser op
  • For velvære og selvtillid
  • For sundhed og forebyggelse af sygdom

Bestil tid nu på 86 42 01 83

Det er sjældent, at en almindelig tandbørstning formår at fjerne alle bakterier på tænder og under tandkødet.

Hvis bakterierne ikke fjernes, forkalker de og bliver til tandsten. Tandsten er har en ru overflade og danner grobund for endnu flere bakterier som kan skabe inflammation i tandkødet.

Tandsten og bakterier hæfter sig ikke kun på tænderne, men også langs tandkødsranden og kan forårsage irritation og bidrage til tandkødsbetændelse. Ved at fjerne bakterier og belægninger, samt opretholde en effektiv og regelmæssig tandbørstning, kan tandkødsbetændelsen behandles, og tandkødet kan genvinde sin sundhed.

Bestil tid nu. Ring 86 42 01 83

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Hvad består en tandrensning af?

Ved en almindelig tandrensning vil din tandlæge eller tandplejer gøre anvende forskellige instrumenter for skånsomt at fjerne tandsten og plak fra dine tænder.

Vi kombinere oftest de enkelte metoder, for at opnå et optimalt resultat.

Vi anvender manuel fjernelse, ved hjælp af et håndinstrument.

Manuel fjernelse med et vibrerende instrument, ex. Piazon

Polering med pudsepasta.


Der fjernes både hårde og bløde belægninger og poleres afslutningsvis poleres med pudsepasta. Her fjernes de sidste rester af plak og misfarvninger fra tændernes overflade. Tænderne vil efterfølgende føles glatte og rene, og tænderne er lettere at holde rene efterfølgende. 

Sørg for grundig tandbørstning og tandtråd eller mellemrumsbørster dagligt efterfølgende. På den måde for du mest muligt ud af behandlingen.

Hvis vi under undersøgelse af tænder og tandkød diagnosticeres parodontose, er behandlingsbehovet mere omfattende og der  udarbejdes en behandlingsplan, som vil strække sig over minimum 12 måneder. Oftest længere. Har du mistanke om, eller ved du allerede at du lider af parodontose, kan du under afsnittet om parodontose læse mere om  behandlingsplanlægning og behandling.

Hvad kan der ske hvis jeg ikke får renset tænder?

Det er vigtigt med regelmæssig tandrensning hvor alle belægninger fjernes, for at undgå at der med tiden udvikles sygdomme i tænderne, gingivitis og parodontose. Disse sygdomme kan i sidste ende have konsekvenser for dit almene helbred, da der er en nær sammenhæng mellem dårlig mundhygiejne og bland andet udvikling af lungebetændelse, hjertekarsygdomme og øget blodsukkerværdi hos diabetikere.

Behovet for tandrensning variere fra person til person, og er en individuel vurdering som træffes af din behandler, sammen med dig. Det offentlige yder til tandrensning.

Hvor ofte skal jeg have renset tænder?

Baseret på din behandlers undersøgelse og fund, samt den efterfølgende diagnostik, fastlægges dit behov for tandrensning, behandling, regelmæssige kontroller og forebyggende foranstaltninger. Hvis din mund er sund og uden tegn på sygdom, og du er god til at holde dine tænder og tandkød rent, er det typisk tilstrækkeligt med en tandrensning hvert 8-12. måned, og i nogle tilfælde kan det endda være tilstrækkeligt med en tandrensning hver 18. måned. Det er oftest helt unge mennesker som kan nøjes med tandrensning mindre end en gang om året. Oftest ligger behovet på 6-8 måneder.

Aktive sygdom i mundhulen, som for eksempelvis huller i tænderne eller tandkødsbetændelse, vi kræve hyppigere indkald end en sund mund uden aktiv sygdom.

Disse retningslinjer betyder også, at din behandler løbende vil vurdere dit behov for tandeftersyn og tandrensninger. For information om priser på tandrensning og yderligere behandlinger, er du velkommen til at kontakte os direkte.

Hvad kan jeg selv gøre imellem tandrensningerne?

Det er vigtigt at opretholde en god mundhygiejne ved at børste tænder mindst to gange om dagen samt at benytte tandtråd eller interdentalbørster i mellem tænderne.

Plak og tandstensdannelse kan blandt andre ting forebygges ved at:

  • Undgå sukkerholdige fødevare
  • Børste tænder minimum 2 gange om dagen
  • Brug tandtråd eller interdentalbørster minimum 1 gang i dagen
    Brug fluorholdig tandpasta
  • Skifte din tandbørste ud hver 3 måned eller når din tandbørste mister sin naturlige form

Se hvad vore patienter synes om os

Åbningstider

mandag8:00 — 17:00
tirsdag8:00 — 17:00
onsdag8:00 — 16:00
torsdag8:00 — 17:00
fredag8:00 — 14:30
lørdagLukket
søndagLukket

Find vej

Åbningstider