Mundhygiejne

Gode råd til sund mundhygiejne

Lær om god mundhygiejne

Læs om hvordan du passer dine tænder, så du har dem hele livet.

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Takket være en øget opmærksomhed på hjemmetandpleje og hyppigere besøg hos tandlægen er der en formår flere at bevare deres naturlige tænder gennem hele livet. Den afgørende praksis for at opnå dette inkluderer daglig tandbørstning og anvendelse af tandtråd eller børster imellem tænderne.

Plak er årsag til de fleste orale lidelser. Denne hvidgule fransbrødsagtige belægning dannes af bakterier, madrester og andre organiske stoffer, der opbygges på tandoverfladerne. Når bakterierne i plak udsættes for sukker, producerer de syre, der kan forårsage huller i tænderne. Plak er også rårsagen til tandkødsbetændelse og paradentose, hvilket potentielt kan udvikle sig til alvorlige betændelsestilstande og infektioner. Disse tilstande kan medføre skader på knoglen og nedbrydning af vævet omkring tænderne. For personer med diabetes og lungesygdomme er forebyggelse af tandkødsbetændelse og paradontose ekstra vigtig, da forekomsten af infektion i mundhulen, generelt øger risikoen for infektionssygdom andre steder i kroppen, men i særdeleshed øger risikoen for forværring af de nævnte sygdomme. Derfor er det afgørende at integrere regelmæssige tandlægebesøg og omhyggelig tandpleje som en central del af ens overordnede sundhedsrutine.

Den mest effektive metode til at forhindre plak i at forårsage problemer er at fjerne det, inden det modnes. Tandbørstning er en effektiv måde at fjerne plak fra større tandoverflader og omkring 1 mm under tandkødsranden. Tandtråd er afgørende for at fjerne plak mellem tænderne, hvor tandbørsten ikke når. Der findes også andre redskaber, der kan hjælpe med at opretholde mund- og tandhygiejnen.

Vurdering af din generelle sundhed er af stor betydning, da der er en sammenhæng mellem mundens tilstand og kroppens overordnede velbefindende. 

Se hvad vore patienter synes om os

Åbningstider

mandag8:00 — 17:00
tirsdag8:00 — 17:00
onsdag8:00 — 16:00
torsdag8:00 — 17:00
fredag8:00 — 14:30
lørdagLukket
søndagLukket

Find vej

Åbningstider