Tandpasta

Hvad man skal kigge efter

Lær om god mundhygiejne

Du kan her læse mere om, hvad man skal kigge efter, når man er på udkig efter en ny tandpasta.

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Tandpasta kan ikke alene rengøre tænderne. Tandpasta kan indeholde specielle ingredienser, som har følgende positive egenskaber: carieshæmmende effekt (huller i tænderne), plakkontrol, tandstenskontrol, whitening eller afhjælpning til følsomme tænder.

Den vigtigste ingrediens i tandpasta er fluorid (Fluor). Langt de fleste tandpastaer indeholder i dag fluorid, som er bevist at have en positiv effekt mod huller i tænderne. Fluorid kan stoppe små huller i at udvikles – det kan endda i nogle tilfælde helt reversere et cariesangreb i et tidligt stadie. Fluorid har den effekt, at det nedsætter bakteriernes stofskifte, så de ikke i samme grad kan udøve deres skadelige virkning. Derudover kan fluorid gøre emaljen stærkere ved, at der udskiftes et calcium-molekyle med et fluorid-molekyle. Dette gør emaljens krystalstruktur stærkere og mere modstandsdygtig over for cariesangreb.

Udskiftning af tandbørste

Skift din tandbørste regelmæssigt: Smid din gamle tandbørste ud efter 3 måneder, eller, når børstehårene begynder at stritte ud til alle sider. Hvis børstehårene begynder at stritte ud til alle sider, inden der er gået 3 måneder – så er der stor risiko for, at du børster for hårdt. Forsøg at børste lidt lettere uden det hårde tryk.

Ved du, hvordan man børster tænder?

De fleste af os har lært at børste tænder, da vi var børn. Ofte bevarer vi denne tillærte børsteteknik ind i voksenalderen. Uheldigvis har mange af os lært at børste tænder på den forkerte måde. Også selvom vi måske har lært at børste med en korrekt teknik, er det ikke sikkert, at vi følger denne teknik livet igennem.

Det at børste sine tænder korrekt er faktisk ret svært. Man skal fjerne plakken uden at børste for hårdt og dermed skade tandkødet og til dels også tænderne. Der er nogle forskellige måder, hvorpå man kan børste sine tænder korrekt. Din tandlæge eller tandplejer kan vise dig den metode, der virker bedst for dig.

Se hvad vore patienter synes om os

Find vej

Åbningstider