Tandstikker

Brug af tandstikker

Lær om god mundhygiejne

Tandstikker er et vigtigt værktøj til at holde dine mellemrum mellem tænderne rene – her lærer du at bruge tandstikker på den rigtige måde.

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Tandstikker er ofte udført i en blød træsort og med en trekantet kileform til at rengøre mellem tænderne. Tandstikker kan bruges efter et måltid eller på andre tidspunkter af dagen. Spidsen af tandstikken bør fugtes i munden før brug. Forsigtigt sættes tandstikken ind i mellemrummet med den flade del ned mod tandkødet. Forsigtigt bevæges den ud- og ind mellem tænderne, hvorved tænderne renses og tandkødet masseres.

Mad der fanges mellem tænderne, kan fjernes med tandstikkerne. De er særligt effektive til folk med store mellemrum mellem tænderne og ikke mindst til patienter, der lider af paradentose med tilbagetrukket tandkød og fordybede tandkødslommer. Tandstikker bør kun bruges, hvor der er tilstrækkeligt med plads, der tillader fri bevægelighed mellem tænderne. De må ikke presses ind i mellemrummene. Tandstikker er ikke egnede til de steder, hvor de forårsager blødning, eller til børn.

Udskiftning af tandbørste

Skift din tandbørste regelmæssigt: Smid din gamle tandbørste ud efter 3 måneder, eller, når børstehårene begynder at stritte ud til alle sider. Hvis børstehårene begynder at stritte ud til alle sider, inden der er gået 3 måneder – så er der stor risiko for, at du børster for hårdt. Forsøg at børste lidt lettere uden det hårde tryk.

Ved du, hvordan man børster tænder?

De fleste af os har lært at børste tænder, da vi var børn. Ofte bevarer vi denne tillærte børsteteknik ind i voksenalderen. Uheldigvis har mange af os lært at børste tænder på den forkerte måde. Også selvom vi måske har lært at børste med en korrekt teknik, er det ikke sikkert, at vi følger denne teknik livet igennem.

Det at børste sine tænder korrekt er faktisk ret svært. Man skal fjerne plakken uden at børste for hårdt og dermed skade tandkødet og til dels også tænderne. Der er nogle forskellige måder, hvorpå man kan børste sine tænder korrekt. Din tandlæge eller tandplejer kan vise dig den metode, der virker bedst for dig.

Se hvad vore patienter synes om os

Find vej

Åbningstider