Kosmetiske kroner

Få en flot krone

Lær om kosmetisk tandpleje

Tænder deles i almindelighed op i henholdsvis krone og rod, hvoraf navnet ”kronebehandling” stammer fra.

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Når en tand behandles med en krone, hentyder det til, at en svækket tand forsynes med omsluttende tandrestaurering. Denne fungerer i virkeligheden som en uhyre stærk hætte, der i sin form og farve ligner en helt perfekt og naturlig tand.

Denne udføres i et meget stærkt og holdbart materiale og har form og facon som en naturlig tandkrone. En krone har til formål at give den aktuelle svækkede tand den fornødne styrke, som er nødvendig for tandens overlevelse.

Kroner laves i et laboratorium af en dentaltekniker og produceres i materialer med en udtalt styrke og modstandsdygtighed over for de voldsomme kræfter, som disse restaureringer vil blive udsat for i mundhulen.

Højæstetiske eller kosmetiske kroner udføres i et fuldkeramisk materiale. Denne kronetype har en inderhætte, som ikke består af metal – som MK-kronen – men derimod af et meget stærkt og holdbart keramisk materiale kaldet Zirconia. Dette har den unikke fordel, at hætten er hvid og dermed, er der ikke et sort/mørk materiale under porcelænet, som kan give et mørkt gennemskin igennem porcelænet eller et give kronen et ”dødt” udseende.

Fuldkeramiske kroner eller Procera kroner har et meget mere levende udseende. Denne type af æstetiske og kosmetiske kroner er ved at vinde stort indpas i Danmark, men er en nyere type af kroner, hvorfor der endnu ikke er så mange tandlæger, der laver disse endnu.

Sådan bruger du tandtråd

Hold tandtråden på den måde, som du foretrækker det. Den mest almindelige måde er at vikle tandtråden omkring din højre og venstre langefinger. Træk den stram og benyt da dine pegefingre til at guide tandtråden derhen, hvor den ønskes. Du kan også vikle tandtråden omkring dine pegefingre og bruge tommelfingrene som guide. Hvis du har en bro, som skal rengøres, brug da den type af tandtråd, der hedder ”superfloss”.

Hvordan du griber fast i tandtråden, er ikke så afgørende som, hvordan du vælger at bruge den. Hvis ikke du kan finde den rette metode, der passer dig, så spørg da din tandlæge eller tandplejer om hjælp til at finde den rette metode for netop dig.

  • Hold tandtråden, så du kun har et kort stykke af tråden til at arbejde med.
  • I en savende bevægelse skal du guide tandtråden ned igennem det hårdeste punkt mellem tænderne (kontaktpunktet). Tandtråden skal ikke mases hårdt op i tandkødet, da dette kan forvolde skade.
  • Hold tandtråden omkring forsiden og bagsiden af tanden, så tråden danner et ”C”. Hermed vikles tråden omkring hele fladen og kan rengøre her.
  • Forsigtigt bevæges tandtråden ned mod- og et godt stykke under tandkødsranden.
  • Med et fast tryk gnides tråden forsigtigt op og ned under tandkødsranden langs tandens flade uden at øge vold mod tandkødet. Herved skrabes plakken væk, og der fjernes også store mængder af den plak, der sidder under tandkødsranden.
  • Herefter presses tandtråden nu over mod nabotanden, og den samme procedure gentages her.
  • Dette gentages for samtlige mellemrum i hele tandsættet.

Se hvad vore patienter synes om os

Find vej

Åbningstider