Porcelænsfacader

Vi er specialister i porcelænsfacader

Lær om porcelænsfacader

Mange mennesker drømmer i dag om at forbedre udseendet af deres smil. Det er alment kendt, at når vi mennesker betragter hinanden, kigger vi først og fremmest på øjnene og dernæst på tænderne. Kosmetisk tandpleje tilbyder en bred vifte af behandlinger, som hovedsagligt har til formål at ændre farven og formen på dine tænder, og dermed give dig netop dét smil, som du ønsker dig.

Facader eller tandfacader er et tyndt stykke porcelæn, som placeres ovenpå misfarvede, knækkede eller skæve tænder, og på denne måde er det muligt at redefinere dit smil. Med porcelænsfacader er det muligt at give dine tænder præcis den form og farve, som du mener, er det perfekte smil til dig. Dette kaldes også en ”smile makeover” eller et ”smiledesign”.

Altid høj kvalitet

Tryghed og tid til dig

Tænder der er misfarvede eller har forkert form

Du kan muligvis være interesseret i porcelænsfacader, hvis dine tænder hælder, er misfarvede eller har en helt forkert form. I mange tilfælde vil der være mulighed for at lukke mellemrum mellem tænderne med facader. Det vil i de fleste tilfælde give ansigtet et ændret, men forbedret udseende. Klinikkens tandlæger limer altså ved denne behandling meget tynde og utroligt naturligt udseende porcelænsskaller (facader) ovenpå og på ydersiden af dine egne tænder. På denne måde kan et mellemrum lukkes, og knækkede tænders facon og form gendannes til ideelle proportioner. Netop derfor kaldes det også en kosmetisk behandling, idet man forbedrer kosmetikken. Tandlæger anbefaler ofte denne behandling til patienter, som har et problem med deres fortænder. Ved at bruge porcelænsfacader kan man skjule misfarvede eller mørke fortænder og rette skæve tænder, der hælder eller står lidt udenfor tandrækken. Det er også muligt at lukke mellemrum og gøre tænder større eller mindre, bredere eller smallere alt efter, hvad der er mest kosmetisk perfekt.

Facader er meget tynde, håndlavede porcelæns ”skaller”, som dækker over uæstetiske eller grimme tænder. De er udført i tandfarvede, højteknologiske materialer, som efterligner den naturlige emalje – blot med mere ideelle karakteristika.

 

Sådan bruger du tandtråd

Hold tandtråden på den måde, som du foretrækker det. Den mest almindelige måde er at vikle tandtråden omkring din højre og venstre langefinger. Træk den stram og benyt da dine pegefingre til at guide tandtråden derhen, hvor den ønskes. Du kan også vikle tandtråden omkring dine pegefingre og bruge tommelfingrene som guide. Hvis du har en bro, som skal rengøres, brug da den type af tandtråd, der hedder ”superfloss”.

Hvordan du griber fast i tandtråden, er ikke så afgørende som, hvordan du vælger at bruge den. Hvis ikke du kan finde den rette metode, der passer dig, så spørg da din tandlæge eller tandplejer om hjælp til at finde den rette metode for netop dig.

  • Hold tandtråden, så du kun har et kort stykke af tråden til at arbejde med.
  • I en savende bevægelse skal du guide tandtråden ned igennem det hårdeste punkt mellem tænderne (kontaktpunktet). Tandtråden skal ikke mases hårdt op i tandkødet, da dette kan forvolde skade.
  • Hold tandtråden omkring forsiden og bagsiden af tanden, så tråden danner et ”C”. Hermed vikles tråden omkring hele fladen og kan rengøre her.
  • Forsigtigt bevæges tandtråden ned mod- og et godt stykke under tandkødsranden.
  • Med et fast tryk gnides tråden forsigtigt op og ned under tandkødsranden langs tandens flade uden at øge vold mod tandkødet. Herved skrabes plakken væk, og der fjernes også store mængder af den plak, der sidder under tandkødsranden.
  • Herefter presses tandtråden nu over mod nabotanden, og den samme procedure gentages her.
  • Dette gentages for samtlige mellemrum i hele tandsættet.

Se hvad vore patienter synes om os

Find vej

Åbningstider